به گفته محققان زيست شناس، بيدار شدن در صبح تنها براي انسانها دشوار نيست، سوسكها نيز صبحها را دوست ندارند و در اين ساعات، نميتوان چيزي به آنها آموخت.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، مطالعهي زيست شناسان "دانشگاه واندربيلت" در "نشويل" در "تنسي" تنوعهاي چشمگيري را در توانايي يادگيري يك سوسك در طول روز كشف كرد.
در اين مطالعه ديده شد كه اين حشرات صبحها نميتوانستند كار جديدي را بياموزند اما بعدازظهر اين توانايي را پيدا ميكردند.
"تري ال. پيج" پروفسور علوم زيستشناسي روز جمعه گفت، اين اولين نمونه حشرهاي است كه توانايي يادگيرياش تحت كنترل ساعت بيولوژيكي آن قرار دارد.
وي افزود، از ابتدا تا انتهاي اين مطالعه شگفت انگيز بود. در اين مطالعه اين حقيقت كشف شد كه هرچند معمولا سوسكها به عنوان موجوداتي با بهره هوشي بالا در نظر گرفته نميشوند اما ميتوان به آنها آموزش داد و ديگر اينكه ساعت بيولوژيك بدن اين موجودات در توانايي آنها در يادگيري موثر ميگذارد.
در جريان اين مطالعه دو ساله كه در نشريه "گزارشهاي آكادمي ملي علوم" منتشر شده است، محققان به سوسكها ياد دادند كه نعناع را- رايحهاي كه اين موجودات معمولا آنرا دوست ندارند -- به آب قند ربط دهند تا آنرا به يكي از رايحههاي مورد دلخواه خود مثل وانيل ترجيح دهند.
محققان در اين مطالعه به صدها سوسك در زمانهاي مختلف در طول روز آموزش دادند و آنها را آزمايش كردند تا ببينند چه مدت آنها اين ارتباط را به ياد ميآورند.
در اين مطالعه ديده شد، سوسكهايي كه در طول بعدازظهر و شب، كه ساعات فعاليت آنهاست، آموزش ديدند آنچه را كه فراگرفته بودند چند روز بياد ميآوردند.
اما سوسكهايي كه در صبح آموزش ديده بودند نميتوانستند چيز تازهاي بياموزند و آن را بياد آورند.
اين مطالعه درك جديدي در زمينه ارتباطات ميان ساعتهاي بيولوژيك، حافظه و يادگيري براي ساير حيوانات و انسانها ارائه ميدهد
:: بازدید از این مطلب : 287
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0